Yazılımdan Önce Bakış Açınızı Değiştirin |

Yazılımdan Önce Bakış Açınızı Değiştirin

Yazılım tercihi konusu işletmeler açısından her zaman önemli bir yer tutmuştur. Firmalar çoğu zaman yazılımın kendisi üzerinden çıkarım ve değerlendirmelerde bulunarak tercihlerini buna göre şekillendirmeye çalışırlar. Ancak bu yaklaşım çoğu kez başarının, iyileştirmenin ve istenilen seviyenin yakalanmasını temin etmeye yetmiyor.

Yaşam veya iş fark etmez, hedef olarak ulaşmak istediğiniz ne ise önceden onu net bir şekilde ortaya koymanın gerekliliği her alanda geçerli bir kuraldır. Ve bunun başında da bakış açısı ve yaklaşım gelmektedir. Diğer bir ifadeyle harekete geçmeden önce hareket tarzınızı belirlemeniz gerekir.

İşletmeler aslında yaşayan birer metabolizmadır. Ani hareketler nasıl ki metabolizmaya ya hareket anında veya ileride zarar verir. Aynen bu durum gibi, işletme içinde stratejisi belirlenmeden yapılacak ani hareketler sıkıntı doğuran süreçleri mutlak surette beraberinde getirecektir.

Burada iki temel durum öne çıkmaktadır,

  1. Sağlıklı Bakış Açısı; Yazılım tercihini değiştirme kararı almadan önce “Nereden baktığına göre Değişir” kuralı göz ardı edilmemelidir. Bu aşamada tüm departmanların sürece olan bakış açıları ve önerileri masaya yatırılmalı, yazılım tercihi kısıtlı / dar bir  bakış açısı veya sadece yönetim kararı olma risklerinden kurtarılmalıdır. Bu sayede daha geniş perspektif ile daha doğru değerlendirme yapılması sağlanabilir.
  2. Doğru Yaklaşım; İstisnaları olmakla birlikte genel olarak işletmeler standart ve rutin operasyonlarını yürütmekte iken dış dünya da olup bitenler konusunda bilgi sahibi olma ve günceli takip edip yakalama noktasında geri kalabilirler. İşletme körlüğü denilen bu durum tam da bu noktada karşımıza çıkıyor. İşletme içinden birisi yıllar içerisinde kendi kulvarında ne kadar tecrübe edinmiş olursa olsun genellikle operasyon süreçlerine hep aynı pencereden bakmaktadır. Bu durumu iyileştirmek için nitelikli personel istihdamı ve Danışmanlık Hizmeti almak gereklidir.

İşletmeler yukarıda açıklamaya çalıştığımız iki temel durumu göz önüne alarak harekete geçtiklerinde, projeye dair açık delik kalma olasılığı en aza indirgendiğinden hedef ve başarı tünelin ucunda görünmeye başlıyor.


Etiketler:
sosyal medyada paylaş